Prille twintigers veroordeeld voor drugshandel na betrapping op terugweg van Nederland

Redactie KW

Twee prille twintigers uit Roeselare zijn door de rechter in Kortrijk veroordeeld voor drugshandel. Ze konden bij een verkeerscontrole op de terugweg van Nederland in Antwerpen met cannabis in de auto geklist worden. De agenten roken niet alleen onraad maar ook een sterke cannabisgeur.

Zowel Thibaud M. als Toon L. startten wat cannabis te verkopen om hun eigen gebruik te financieren. Maar toen ze elkaar leerden kennen, pakten ze het wat grootser en professioneler aan. Ongeveer 1 keer per maand reden ze samen naar het Nederlandse Roosendaal om cannabis in te slaan. Op 23 september2020 liep het de achtste keer fout. De politie controleerde in de Antwerpse regio het verkeer dat uit Nederland.

Het jonge duo uit Roeselare liep tegen de lamp, ook al probeerden ze de agenten nog eerst te misleiden door spontaan een zakje cannabis van 15 gram af te geven. Achter de passagiersstoel was onder een hoofdkussen de echte lading van 905 gram cannabis verstopt. Uit onderzoek van hun gsm en een huiszoeking bleek dat ze zich samen al zo’n negen maanden met drugshandel bezighielden.

Beide jongeren vlogen meteen na hun arrestatie al enkele maanden in de cel. “Hun verblijf in de cel was een zware dobber”, gaf de advocaat van Toon L. aan. Hij kreeg nu een celstraf van 18 maanden waarvan 6 maanden effectief en een boete van 2.000 euro. Thibaud M. moet een werkstraf van 120 uren uitvoeren en 2.000 euro boete betalen. De rechter verklaarde zo’n 13.000 euro drugsgeld verbeurd. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier