https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Politie ontdekt ruim duizend cannabisplanten in Blankenbergse rijwoning: viertal riskeert veertig maanden cel

Redactie KW

Drie Albanezen en een Italiaan riskeren in de Brugse rechtbank elk veertig maanden cel voor bendevorming en cannabiskweek.

Op 6 april trof de politie na een melding van de verhuurder liefst 1.019 cannabisplanten aan in een rijwoning in Blankenberge. De woning bleek sinds 14 december 2019 gehuurd door Italiaan Roberto B. (57). De man uit Perugia had veelvuldige telefonische contacten met Albanees Algert D. (32), die zich volgens het parket opvallend vaak verplaatste naar Schriek en Orp-Jauche, waar zich eveneens cannabisplantages bevonden.

Volgens zijn advocaat leerde Robert B. als kelner in Italië veel Vlaamsen toeristen kennen. “Die zeiden dat er veel werk was in de horeca aan de Belgische kust”, pleitte meester Gregory Everaert. “In zijn zoektocht naar een woning kwam hij in Blankenberge terecht.” Volgens Everaert had B. een homoseksuele relatie met D. “Maar toen hij in februari terugkeerde naar Italië stond die cannabisplantage er nog niet.”

Algert D. was naar eigen zeggen enkel een loopjongen. “Hij ontkent dat hij een relatie had met zijn medebeklaagde”, pleitte advocate Nadia Lorenzetti. “Hij zit al een jaar in voorhechtenis en heeft zijn lesje wel geleerd.” Twee andere Albanezen kwamen maandag niet opdagen voor het proces. Erigert Z. (22) werd eind september opgepakt op de luchthaven van Treviso. Mocht Italië hem tijdig uitleveren krijgt de man op 25 oktober nog het woord. De zaak wordt dan verdergezet. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.