Politie onderschept auto met 4kg marihuana

Christophe Lefebvre

Tijdens een grootschalige, internationale actie gericht tegen de drugshandel, kon de Federale Politie in Aalbeke een voertuig onderscheppen met 4 kilogram marihuana aan boord. Het goedje, met een straatwaarde van ongeveer 36.000 euro, zat verborgen in plastic zakken.

Met de actie, die de roepnaam ‘Etoile’ kreeg, wil de politie vooral haar tanden laten zien aan de drugskoeriers die ons land doorkruisen. “Tot 5 keer per jaar organiseren we op die manier meerdaagse operaties waarbij we nauw samenwerken met de ordediensten van onze buurlanden. Vroeger was dit vooral om het drugstoerisme aan te pakken, nu gaat de aandacht nagenoeg volledig naar de drugshandel.”

Jana Verdegem, woordvoerster voor de Federale Politie, schuift meteen het succes van de actie naar voren. “Van donderdag tot en met zondag waren onze mensen over het volledige land actief en werden verschillende controles uitgevoerd. In Aalbeke, op de wisselaar met de E17 in de richting van Frankrijk, trok een voertuig met Nederlandse nummerplaten de aandacht van een van onze patrouilles. De wagen werd geïntercepteerd en aan een controle onderworpen.

Op de achterbank van de wagen stonden enkele plastic zakken van een supermarkt. Volgens de bestuurder, een man met Nederlandse nationaliteit, ging het hier om kledij. Na een inspectie bleek dat er 4 kilogram marihuana, verpakt in vacuüm zakken, in zat verstopt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.