Politie moet halfnaakte man die volledig buiten zinnen is van straat halen in Woumen

Het incident gebeurde woensdag rond 17.45 uur in de Steenstraat, op het stuk tussen de Ooievaarstraat en de Sint-Pietersstraat. © JH
Redactie KW

In het landelijke Woumen, deelgemeente van Diksmuide, ontstond woensdag in de vooravond even opschudding. Een man liep er naakt over de straat en was volledig buiten zijn zinnen. Hij brulde, maakte wilde armgebaren en begon te slaan op verschillende auto’s. Verschillende politieploegen kwamen ter plaatse, net als een ziekenwagen en een MUG. “We hebben de man moeten immobiliseren voor ieders veiligheid”, zegt de politie. Het vermoeden is dat de man zwaar onder invloed van verdovende middelen was.

Het incident gebeurde woensdag rond 17.45 uur in de Steenstraat, op het stuk tussen de Ooievaarstraat en de Sint-Pietersstraat. Buurtbewoners hoorden heel wat lawaai op straat en zagen een man wild gesticulerend op straat lopen. De man, een veertiger uit de streek, was zo goed als naakt, en zou enkel nog een T-shirt gedragen hebben. Hij leek volledig buiten zijn zinnen, was luid aan het roepen en bonkte met zijn vuisten op verschillende auto’s. Hem zelf benaderen was geen optie. Dus belde iemand uit de buurt naar de politie die met verschillende ploegen ter plaatse kwam.

Geïmmobiliseerd

De politie Polder was snel ter plaatse met meerdere ploegen, ook van de interventiedienst. “Het ging om een noodsituatie waarin snel ingrijpen nodig was”, klinkt het bij de politie. “We kregen de melding dat de man naakt en volledig buiten zijn zinnen op straat en langs straat rondliep. Hij vormde zo een gevaar voor anderen want hij sloeg ook op verschillende auto’s. Maar hij vormde ook een gevaar voor zichzelf. Enerzijds omdat hij op een drukke straat rondliep en anderzijds omdat hij geen of amper kleding aanhad en de temperaturen buiten zich daar niet om leenden. Dus was het zaak om die man snel van de straat te krijgen. Daarom hebben we de straat even afgezet, het verkeer tegengehouden of omgeleid en de man zo snel mogelijk geïmmobiliseerd. Op hem inpraten was geen optie. Dat duurde even maar lukte zonder slag of stoot. We konden hem daarna snel in een politiecombi leggen.”

Verdovende middelen

Ook een ziekenwagen en MUG-team kwamen langs om de veertiger te helpen. “Dat is in dit geval de procedure”, vervolgt de politie. “Aangezien dit wordt aanzien als een medische noodsituatie en de man indien mogelijk snel dringende zorgen kan krijgen. Hij werd veilig overgedragen in de ziekenwagen en onder begeleiding van een politieteam naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper gebracht. Waarom de man buiten zinnen was onderzoeken we maar met wat we nu weten is het vermoeden groot dat hij zwaar onder invloed was van verdovende middelen en daardoor eigenlijk buiten zichzelf was.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier