Politie krijgt verloren portefeuille met drugs opgestuurd: eigenaar krijgt werkstraf voor drugshandel

Redactie KW

De Gentse politie kreeg van een eerlijke vinder de verloren portefeuille van een 22-jarige jongeman uit Izegem opgestuurd. Een mooi gebaar, alleen bleek er een zakje ketamine in de portefeuille te zitten. Omdat hij op de Gullegemse jeugdfeesten wat later ook met xtc-pillen aan de ingang en in zijn tent betrapt werd, kreeg de jongeman van de rechter in Kortrijk een werkstraf van 90 uren.

Amper 19 was K.H. uit Izegem toen hij in Gent zijn portefeuille verloor. Een eerlijke vinder stopte de portefeuille in een enveloppe en bezorgde die aan de politie. De agenten vonden niet alleen de identiteitsgegevens van de jongeman maar ook een zakje met ketamine. Aanvankelijk leek de eigenaar er met een begeleidingscursus rond drugsgebruik vanaf te zullen komen, tot hij drie maanden later op de Gullegemse jeugdfeesten aan de ingang met 17 xtc-pillen op zak geklist kon worden.

In zijn tent lagen nog eens 40 xtc-pillen en ketamine. Hij gaf toe dat hij die zou verkopen. “Hij had geen inkomsten en gebruikte zelf drugs”, alduszijn advocaat. “De verkoop diende om zelf zijn drugs te kunnen financieren. Ondertussen is hij clean.” Een voorwaardelijke boete van 8.000 euro blijft als een zwaard van Damocles boven zijn hoofd hangen. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.