Politie getuige van drugsdeal in auto: duo riskeert tot 9 maanden cel

© NICOLAS MAETERLINCK BELGA
Redactie KW

Een drugsdeal sluiten voor de ogen van de politie? Twee dertigers uit Roeselare weten ondertussen dat dit geen goed idee is. Beiden stonden voor de rechter terecht voor handel en bezit van drugs.

Op 30 mei 2020 rukte een politiepatrouille uit voor een klacht van geluidsoverlast. Terwijl de agenten een onderzoek voerden, waren ze getuige van een drugsdeal in een auto. Yen B. (35) zat op de passagiersstoel, Diego V. (31) achter het stuur. Er vond duidelijk een overdracht plaats. De fouille die volgde leverde bij Yen B. 1,21 gram cocaïne en bij Diego V. 30 euro cash op. Een huiszoeking leverde niets op. “Omdat hij nog nooit drugs verkocht”, aldus de advocaat van V.

Verlengkabel van 25 meter

“Op vraag van zijn ex-collega regelde hij voor 50 euro aan het station van Izegem 1 gram cocaïne, meer niet. Dat ze regelmatig over ‘een verlengkabel van 25 meter’ of ‘een depannage’ spraken via de telefoon, was gewoon omdat ze collega’s waren en actief waren bij de installatie en depannage van transportbanden. Dit was geen codetaal voor drugs.” Yen B. zit al 2 jaar onafgebroken in de cel. Hij kon tijdens een wandeling in de gevangenis in Ieper ook betrapt worden met 9 gram cannabis op zak. Hij riskeert 9 maanden extra cel, V. 7 maanden. Vonnis op 4 oktober. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.