Parijzenaar met 30 xtc-pillen in onderbroek op Voltage Festival

Redactie KW

Een 23-jarige jonge Parijzenaar zakte begin augustus naar het technofestival Voltage in Zwevegem af met cannabis en 30 xtc-pillen in zijn onderbroek. Het zorgde er voor dat hij deze week opnieuw naar Kortrijk afzakte om zich voor de rechtbank te verantwoorden. Er hangt en celstraf van 9 maanden en een boete van 8.000 euro boven zijn hoofd.

Op 6 en 7 augustus zakte Otman B. met drie vrienden de Transfosite in Zwevegem af om te genieten van één van de eerste coronaveilige festivals. Eens goed uit de bol gaan, overnachten in een tentje en de tweede dag alles nog eens fijntje overdoen, dat was het plan.

Tot hij door de politie opgepakt werd. Een afspraakje in een toilet met iemand “die zich beter wou voelen”, was de agenten opgevallen. Een fouille leverde cannabis en de 30 xtc-pillen in de onderbroek op.

“Maar die pillen waren niet bedoeld om te verkopen”, hield B. vol. Dat deed bij de rechter de wenkbrauwen fronsen. “Waarom verstopte je ze dan? En waarom had je er 30 bij? Je verklaarde dat je zelf maar 1 pilletje per week gebruikt”, merkte de rechter op. “Ik liet me verleiden om een grotere hoeveelheid te kopen in Frankrijk omdat ik dan een betere prijs kreeg”, antwoordde de werkstudent. “Ik had geen tijd meer om de pillen thuis achter te laten.” Vonnis op 6 oktober. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier