Oostendse recherche rolt drugsbende op en neemt drugs en grote sommen geld in beslag

Vorige week kon de Oostendse politie vijf verdachten arresteren in een onderzoek naar lokale cocaïnehandel. Hierbij werden drugs en grote sommen cash geld in beslag genomen.© Jeffrey Roos
Vorige week kon de Oostendse politie vijf verdachten arresteren in een onderzoek naar lokale cocaïnehandel. Hierbij werden drugs en grote sommen cash geld in beslag genomen.© Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De politie van Oostende arresteerde vorige week vijf verdachten in een onderzoek naar lokale cocaïnehandel. Er werden bij huiszoekingen grote sommen cash geld en een hoeveelheid drugs in beslag genomen. Het is al de tweede grote vangst van de Oostendse politie in enkele maanden tijd.

De verdachten kwamen begin 2021 in het vizier van de politie na klachten over overlast in de wijken rond de Sint-Janskerk in Oostende.

Pand bij Sint-Janskerk

“Via een eerste beeldvorming werd een pand gelokaliseerd nabij de Sint-Janskerk van waaruit de dealers telkens vertrokken om de klanten te bevoorraden”, klinkt het bij de politie. “Verder gerechterlijk onderzoek maakte duidelijk dat er een samenwerking was met drie andere verdachten uit Oostende en een kompaan uit Blankenberge.”

“De Blankenbergenaar zakte quasi dagelijks af naar Oostende om er mee de cocaïne aan de man te brengen. De bende maakte daarbij gebruik van diverse garageboxen waar drugs en/of geld in verborgen werd. Intens speurwerk bracht ook deze locaties aan het licht.”

Acht huiszoekingen

Eind vorige week besloot de politie toe te slaan waarbij de voltallige recherche van politiezone Oostende werd ingezet om samen met drughondenbegeleiders huiszoekingen te verrichten, acht in totaal, allemaal in Oostende.

“Er werd ook één huiszoeking verricht in Blankenberge in samenwerking met de plaatselijke recherche”, gaat het verder. “Op twee locaties in Oostende werden respectievelijk 492 gram en 563 gram cocaïne in beslag genomen met een straatwaarde van samen meer dan 50.000 euro. Op verschillende locaties werd in totaal 85.505 euro in beslag genomen.”

Vijf verdachten aangehouden

De politie pakte vijf verdachten op in de zaak. Op vrijdag 25 juni werd het vijftal voor de onderzoeksrechter geleid in Brugge. Die besliste om ze allemaal aan te houden. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier