https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oostendenaar die frituur beroofde met clownsmasker en mes moet drugsprobleem aanpakken

Redactie KW

Een 21-jarige Oostendenaar heeft in de Brugse rechtbank achttien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor twee mislukte overvallen. Hij moet van de rechter onder meer zijn drugsprobleem aanpakken.

Op oudejaarsavond vorig jaar stapte J.B. een nachtwinkel in Oostende binnen. Hij eiste het geld uit de kassa maar de uitbater joeg hem weg met een fles Martini. Even later stormde B. frituur Bombay 4 in de Dokter Verhaeghestraat binnen. Vermomd met een versleten clownsmasker en met een groot keukenmes in de handen eiste J.B. de inhoud van de kassa, maar opnieuw kon de uitbater hem wegjagen. De politie kon B. even later inrekenen.

J.B. betwistte de feiten niet. “Ik ben kiezer van het Vlaams Blok (sic.) en die vreemden verdienen niet beter”, verklaarde hij aan de politie. De verdediging wees op zijn drugsprobleem. “Mijn cliënt zat die avond zonder cocaïne en had geld nodig om er nieuwe te kopen”, pleitte zijn advocaat. “Toen rijpte het domme idee om die amateuristische overvallen te plegen.” (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten