“Onverbeterlijke” drugsdelinquent krijgt vijftien maanden cel nadat hij aan ingang Brugse gevangenis betrapt werd met 42 gram hasj

Redactie KW

Een 34-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse strafrechtbank vijftien maanden effectieve celstraf gekregen omdat hij aanzienlijke hoeveelheden drugs binnen smokkelde in de Brugse gevangenis. Het parket had achttien maanden cel gevorderd.

Op 22 december vorig jaar keerde N.Z. naar de Brugse gevangenis drug na een uitgaangsverlof. Maar bij de fouille aan de ingang troffen de cipiers 42 gram hasj op hem aan. Twee dagen later werden tijdens een celcontrole nog eens tientallen kalmeerpillen en kleine hoeveelheden cannabis en speed in zijn onderbroek gevonden.

Z. gaf toe dat hij alle drugs op 22 december had binnengebracht. “Hij beweerde dat het voor eigen gebruik was maar dat is niet geloofwaardig”, stelde de procureur. “Deze man is onverbeterlijk.”

Volgens de verdediging heeft Z. intussen toch het licht gezien. Advocate Mieke Byttebier drong daarom aan op mildheid. “Mijn cliënt liet zich op 15 maart opnemen in een instelling om aan zijn verslaving te werken”, pleitte ze. “De laatste maanden is hij drugs- en tuchtvrij.” (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier