Onthaalmoeder uit Esen blijft vermeend drugsgebruik ontkennen en wordt deze week verhoord

De crèche van onthaalmoeder S.L.© JH
De crèche van onthaalmoeder S.L.© JH
Redactie KW

De 38-jarige onthaalmoeder uit Esen wiens vergunning vorige week ingetrokken werd door vermeend drugsgebruik in het bijzijn van kinderen wordt deze week verhoord door de politie. Dat zegt haar advocaat. S.L. blijft alles ontkennen. Haar eigen kinderen zijn intussen geplaatst.

Er is meer duidelijkheid gekomen over wat er zich vorige week woensdag afspeelde in de crèche van onthaalmoeder S.L. op het Esenplein in Esen. Na schooltijd raakten haar twee kinderen van 10 en 12 jaar niet binnen op het appartement op de eerste verdieping waar ze samen met mama S.L. wonen en waar tevens de crèche gehuisvest zit. De kinderen bleven tevergeefs bellen aan de inkomhal beneden. Daarop zochten ze hulp bij diverse buurtbewoners. Zij raakten met een sleutel wel door de inkomhal, maar stonden voor een gesloten deur aan de crèche boven. Ze hoorden wel enkele kinderen hard huilen binnen. Daarop beslisten ze de politie te bellen omdat ze vreesden dat er iets was gebeurd met S.L.

Bewusteloos

Intussen kwamen ook twee papa’s toe van de aanwezige kinderen. Via een aanpalend terras aan de achterzijde konden ze tot bij het raam van de crèche raken. Daar zagen ze S.L. schijnbaar bewusteloos in de zetel liggen terwijl twee kinderen op haar speelden. Pas na luid bonken op alle ramen en deuren werd S.L. wakker en deed ze verward de deur open. Na een hevige discussie haalden de aanwezige papa’s hun kinderen weg en kwam iemand van kinderdagverblijf Prutske, die intussen de samenwerking met S.L. stopzette, het derde kindje halen. De drie aanwezige kinderen waren tussen 8 maanden en 3 jaar oud. S.L. mocht tot 8 kinderen opvangen.

Kinderen geplaatst

Haar vergunning werd intussen door Kind&Gezin ingetrokken. Er zijn flinke aanwijzingen dat ze onder invloed was van cocaïne toen ze op de kindjes lette. Zelf verklaarde S.L. dat ze flauw was gevallen door een tekort aan suikers. Ze nam intussen een advocaat onder de arm. “Ik kan nog weinig zeggen, maar ze ontkent de feiten”, zegt haar raadsman Mathieu Langerock. “Deze week staat een verhoor bij de politie gepland waar we uitleg zullen geven.” In ieder geval werd door de politie aan het parket melding gemaakt van een verontrustende opvoedingssituatie voor haar eigen kinderen. Haar kinderen zijn intussen ook geplaatst. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.