https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Onthaalmoeder in Esen is vergunning kwijt na politie-inval en onderzoek naar drugs

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een onthaalmoeder uit het Diksmuidse dorp Esen is haar vergunning kwijt na een inval van de politie. Er zijn sterke aanwijzingen dat de vrouw onder invloed was van drugs toen ze paste op drie baby’s en peuters van nog geen drie jaar.

Een onthaalmoeder uit het landelijke dorpje Esen bij Diksmuide kreeg woensdag 24 maart de politie op bezoek naar aanleiding van huilende kinderen en alarmerende meldingen uit de buurt. De politie trof er de onthaalmoeder aan in een verwarde toestand. Op dat ogenblik waren er drie baby’s en peuters aanwezig. Het jongste kindje zou acht maanden zijn, het oudste bijna drie jaar.

Onder invloed van cocaïne

Er werd een onderzoek opgestart, omdat er aanwijzingen waren dat de onthaalmoeder op dat moment in het bijzijn van de kinderen onder invloed was van verdovende middelen. Het zou gaan om cocaïne.

Die aanwijzingen waren voor het Diksmuidse kinderdagverblijf Prutske blijkbaar ernstig genoeg om de samenwerking meteen stop te zetten. Ook het Vlaamse agentschap Kind en Gezin nam onmiddellijk maatregelen na contact met de politie.

Vergunning finaal ingetrokken

“De vergunning van de onthaalouder werd ingetrokken”, bevestigt Nele Wouters, woordvoerder van Kind en Gezin. “Dit is een finale maatregel: de betrokken onthaalouder kan geen kinderen meer opvangen.”

Kinderdagverblijf Prutske betreurt de zaak. “Maar we willen uit respect voor de betrokken kinderen en ouders de discretie hierover bewaren. We houden contact met de betrokken ouders en zoeken samen naar een andere opvangplaats”, klinkt het daar.

Ik had die woensdag plots precies een tekort aan suikers

Enkele ouders zitten met veel vragen en onthouden zich voorlopig van commentaar. De onthaalmoeder zelf is van plan om een advocaat te raadplegen, maar gaf zondagavond te kennen dat ze zich geviseerd en onrechtmatig behandeld voelt.

Eigen kinderen ook ontnomen

“Ik had die woensdag plots precies een tekort aan suikers. Ik begon te bibberen en besliste om wat ijscrème te eten. Ik moet even flauwgevallen zijn, maar dat kon echt niet lang geduurd hebben. Ik was verbaasd dat de politie plots binnenviel. De aanwezige kinderen liepen geen gevaar”, aldus de vrouw, die nog meegaf dat haar eigen kinderen haar ondertussen ook ontnomen zijn.

Het parket bevestigt dat er een opsporingsonderzoek loopt naar het gebruik van verdovende middelen door een onthaalmoeder, geboren in 1982, uit Esen. Van een arrestatie of voorleiding is geen sprake. Meer kan het parket momenteel niet kwijt over deze zaak. (TP)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.