Nederlandse leveranciers van Oostendse drugsbende riskeren tot 40 maanden cel

Redactie KW

Twee Nederlanders staan in de Brugse rechtbank terecht voor invoer van drugs. De twee zouden een Oostendse drugsbende hebben bevoorraad waarvan het kopstuk eerder al 40 maanden cel kreeg.

Op 10 maart 2019 troffen speurders een kilogram speed en een halve kilo cocaïne aan bij handlangers van drugsdealer Dion V. (48). De Oostendenaar met Nederlandse roots werd acht maanden later veroordeeld tot 40 maanden cel voor verkoop van speed, cocaïne, xtc en cannabis in Oostende, Jabbeke en Brugge. Ook zes anderen werden toen veroordeeld.

De bende liet zich volgens Dion V. bevoorraden vanuit Nederland waarna Noord-Hollanders Antoon F. (47) en Rainier V. (34) in het vizier kwamen van het gerecht. Antoon F., bijgenaamd de “Bolle”, zou Dion V. zelfs met de dood hebben bedreigd toen die een openstaande schuld niet kon vereffenen.

De procureur vroeg 40 maanden cel voor Antoon F. en 28 maanden cel voor zijn kompaan. Volgens de advocate van F. is de Brugse rechtbank niet bevoegd om over de zaak te oordelen. “Uit het dossier kan ik niet afleiden dat mijn cliënt feiten pleegde op Belgisch grondgebied”, pleitte ze. De advocaat van Rainier V. vroeg de vrijspraak op basis van twijfel. De uitspraak volgt op 18 oktober. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier