Nederlandse drugkoerier op heterdaad betrapt in Ieper met 2,5 kg speed en 1.800 xtc-pillen

De politie trof een aanzienlijk productgamma aan in het voertuig. © gf

De lokale recherche en het flexteam van de politiezone Arro Ieper hebben dinsdag een Nederlandse drugkoerier op heterdaad betrapt in Ieper.

Hij kwam een Ieperse dealer aan huis bevoorraden. In het voertuig van de Nederlander werden onder meer 2,5 kilogram speed, 1.800 xtc-tabletten en een halve kilogram cannabisproducten gevonden. De Nederlander en de Ieperse dealer werden aangehouden.

Gerechtelijk verleden

De man uit Rosendaal leverde met zijn voertuig drugs aan huis bij een Ieperse dealer. De politie trof een aanzienlijk productgamma aan in het voertuig, waaronder ook grote hoeveelheden cocaïne, MDMA, ketamine, crystal meth en een aanzienlijke hoeveelheid cash geld.

De Nederlandse koerier, die een gerechtelijk verleden heeft, de Ieperse dealer en zijn vriendin werden voor de onderzoeksrechter in Ieper geleid. De koerier en de dealer werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst, de vriendin van de Ieperling werd onder strikte voorwaarden vrijgelaten. De raadkamer besliste vrijdag om de aanhouding van de twee te verlengen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.