Nederlander riskeert drie jaar cel na dubieuze bestelling chemisch product

Redactie KW

Er hangt een 45-jarige Nederlander een celstraf van drie jaar boven het hoofd. Het gerecht vermoedt dat hij een radar in een groter drugsnetwerk is. Een bestelling van een product dat in een drugslabo gebruikt kan worden, deed hem de das om.

Bij de distributeur van farmaceutische producten Brenntag in Deerlijk liep een bestelling voor 3.000 liter van een chemisch product binnen. Dat product kan gebruikt worden voor de omzetting van morfine in heroïne.

De vreemde bestelling deed bij het bedrijf in Deerlijk een alarmbelletje afgaan en hun vermoeden bleek gerechtvaardigd. Verder onderzoek maakte duidelijk dat de bestelling onder een valse naam gebeurde en er ook een vals document van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen FAVV was gebruikt.

Na wat speurwerk bleek Raoul N. (45) uit Nederland achter de bestelling te zitten. Ook in de Antwerpse regio staat hij bij het gerecht gekend voor betrokkenheid bij drugshandel. Hij daagde niet op voor zijn proces in Kortrijk. Vonnis op 5 oktober. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier