https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Moeder smokkelt heroïne binnen in Brugse gevangenis voor opgesloten zoon: acht maanden cel

Redactie KW

Een 61-jarige Bruggelinge heeft acht maanden effectieve celstraf en een geldboete van 8.000 euro gekregen omdat zij heroïne voor haar zoon binnensmokkelde in de Brugse gevangenis.

Op 3 december 2019 bracht D.B. in de Brugse gevangenis een bezoekje aan haar zoon Kevin D. (36), die er een jarenlange celstraf uitzit voor heroïnehandel. Een cipier zag hoe de dertiger plots een zakje uit zijn hand liet vallen. Daarin bleek 2,5 gram heroïne te zitten. Volgens het parket bracht D.B. de drugs mee voor haar zoon, maar die laatste beweerde dat hij het zakje per vergissing nog bij zich had toen hij naar de bezoekersruimte ging. Ook de moeder ontkende met klem dat ze de drugs meebracht.

Een half jaar eerder werd ook de broer van Kevin D. betrapt op drugssmokkel in de gevangenis. Op 14 juli 2019, Kevin D. zat toen nog maar pas in voorhechtenis, bracht M.D. (35) achttien gram heroïne en acht gram cannabis mee naar de bezoekersruimte. Een cipier zag evenwel hoe Kevin D. de drugs in zijn broek stopte. Opnieuw beweerde hij dat hij de drugs al bij zich had, maar camerabeelden spraken dit tegen.

M.D., die in tegenstelling tot zijn moeder de feiten toegaf, kreeg acht maanden voorwaardelijke celstraf en een geldboete van 8.000 euro, waarvan 800 euro effectief. Kevin D. zelf kreeg twaalf maanden effectieve celstraf en 8.000 euro boete voor drugsbezit in de gevangenis. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.