Meer drugscontrole op VOLTAGE festival leidt tot betrappen van 3 dealers en 74 gebruikers

© Getty Images/iStockphoto
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Tijdens het VOLTAGE festival van 7 en 8 augustus op de Transfo in Zwevegem werden 74 druggebruikers en drie dealers betrapt. Twee dealers werden gedagvaard in snelrecht en de andere werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en werd aangehouden.

De politiezone Mira controleerde met de steun van de Federale politie op bezit en verkoop van verdovende middelen op- en rond het VOLTAGE Festival in Zwevegem afgelopen weekend. “In tegenstelling tot de voorgaande jaren werd minder ingezet op toegangscontroles, maar werd actief gecontroleerd door ploegen in burger. Op geregelde tijdstippen werden bezoekers die het terrein wilden betreden gecontroleerd door een drughond van de Federale politie”, zegt Michaël Vanden Heede, eerste politiecommissaris en persofficier van politiezone MIRA.

Drie verkopers

“Bij de acties over de twee dagen van het festival werden 74 gebruikers en drie dealers betrapt”, zegt Michaël. Twee van de drie verkopers, beiden mannen met de Franse nationaliteit, die respectievelijk 30 en 36 XTC-pillen in het bezit hadden werden gedagvaard in snelrecht en dienen zich binnenkort te verantwoorden voor de Correctionele Rechtbank. Het betreffen de 34-jarige O.J uit Rombas en de 23-jarige B.O uit Parijs.

De derde verkoopster, de 27 jarige J.D. uit Brugge, was in het bezit van 20 XTC-pillen en een hoeveelheid ketamine. Er werd ook geld afkomstig van de verkoop van verdovende middelen aangetroffen. Bij haar werd er een huiszoeking uitgevoerd en daarbij werden nog eens 180 XTC-pillen, 140 gram speed en 74 gram ketamine aangetroffen. “De betrokkene werd voor de onderzoeksrechter geleid en aangehouden.”

Boete

Bij de betrapte gebruikers werd over de twee dagen 56 gram cannabis, 24 joints, 10.5 gram speed, 55 XTC pillen, 40 gram ketamine en 14.5 gram cocaïne aangetroffen. “De gebruikers kregen de kans om via onmiddellijke inning de boete te betalen, te betalen via een overschrijving of om de zaak laten behandelen door de rechtbank”, zegt Vanden Heede. 27 personen kozen ervoor ter plaatse te betalen wat voor een onmiddellijke inning van in totaal 3.825 euro zorgde. (KV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.