Man uit Blankenberge riskeert vier jaar cel voor dealen van zes kilogram speed

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een 34-jarige man uit Blankenberge riskeert in beroep vier jaar cel voor het dealen van drugs en het bezit van verschillende verboden wapens.

S.D. dealde meer dan een jaar lang cannabis, XTC en cocaïne, maar vooral speed. Zo zou hij maar liefst zes kilo hebben verkocht.

Volgens zijn advocate begon de man te gebruiken nadat het tot een breuk was gekomen met zijn vriendin. “Gaandeweg begon hij meer en meer te verkopen om zijn eigen gebruik te bekostigen.”

Bij hem thuis werden onder meer 70 gram cannabis en 50 XTC-pillen gevonden. Volgens haar heeft de man volledige bekentenissen afgelegd en ook altijd goed meegewerkt met het onderzoek. Intussen is ook de relatie met zijn vriendin hersteld. Hij kreeg in eerste aanleg twee jaar cel. Voor een reeks verboden wapens die bij hem werden gevonden – waaronder twee boksbeugels, een stroomstoot wapen, twee busjes peperspray en een telescopische matrak – kreeg hij een boete van 100 euro.

Maar het parket ging in beroep. In het verleden werd hij al eens veroordeeld tot 15 maanden cel met uitstel voor het dealen van drugs. Daarom vraagt het openbaar ministerie nu drie jaar voor de drugs en een jaar cel voor de verboden wapens.

Zelf legt hij zich neer bij de straf van twee jaar. Inmiddels is hij van de drugs af. “En die wapens heb ik nooit gebruikt/ Waarom ik ze had liggen? Geen idee. Ik heb die zomaar gekocht.”

Uitspraak op 5 mei. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.