Man terecht voor verkoop cannabis in schaduw Kortrijkse gerechtsgebouw

Redactie KW

Ver hoefde een 33-jarige man uit Kortrijk niet te wandelen om zijn proces rond de verkoop van cannabis te volgen. Hij dealde vanuit zijn woning op amper enkele tientallen meters van het gerechtsgebouw.

Op 15 januari kreeg de politie een eerste aanwijzing dat er in de woning van Mamadou B. in de Paleisstraat in Kortrijk cannabis werd verkocht. Na een melding over een vechtpartij met een vrouw wees het slachtoffer zijn adres aan als drugshol. Op 13 juli bleek uit een observatie door de politie dat er inderdaad heel wat korte bezoekjes bij B. waren. Telkens bleken de bezoekers na hun vertrek cannabis op zak te hebben. Een huiszoeking leverde uiteindelijk 200 gram cannabis en 545 euro cash geld op.

Tijdens de huiszoeking klopte nog een klant aan om naar ‘een tientje’ te vragen. De openbare aanklager eiste een voorwaardelijke celstraf van 9 maanden en een boete. “Een echte topdealer ben ik niet”, verdedigde B. zich. “Ik depanneer af en toe enkele vrienden. De opbrengst diende om mijn eigen cocaïne- en cannabisgebruik te financieren.” Hij vroeg de rechter een werkstraf te mogen uitvoeren. Vonnis op 6 september. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier