https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Man die mee verantwoordelijk is voor drugsdode krijgt twee jaar

Redactie KW

Een 36-jarige man uit Brugge is in beroep veroordeeld tot twee jaar effectief. Hij was mee verantwoordelijk voor een fatale overdosis van een jonge moeder. De Brugse vrouw stierf aan de gevolgen van een overdosis fentanyl.

Op 21 mei 2019 liepen Bianca V. (30) en David V. (34) toevallig Kevin V. (35) en diens vriendin tegen het lijf. Eén van hen had nog een sjabloon van een doktersvoorschrift op zijn computer. Met het vervalste voorschrift gingen de mannen pleisters Durogesic, een sterke pijnstiller, halen in de apotheek en trokken naar een appartement in de Balsemboomstraat in Brugge. Bianca V. en David V. schraapten de gel van de pleisters, waarna ze allemaal de fentanyl inhaleerden.

Het slachtoffer gebruikte de drug voor het eerst en verloor onmiddellijk het bewustzijn. De beklaagden verwittigden de hulpdiensten, die haar nog konden reanimeren. Kevin V. zou nog gezegd hebben ‘ik ga mij een ander lief moeten zoeken!’. Maar dat ontkende hij voor het hof met klem. Op 12 juni overleed de jonge vrouw in het ziekenhuis alsnog aan de gevolgen van de overdosis. Op het moment van de feiten had ze ook veel bier gedronken.

B.V. en haar vriend D.V. kregen respectievelijk achttien maanden voorwaardelijke en twee jaar effectieve celstraf opgelegd. Ook de vriend van het slachtoffer, Kevin V., kreeg twee jaar effectief. Hij ging als enige in beroep. Aanvankelijk om een straf met uitstel of een werkstraf te vragen. Maar zeven maanden na het voorval, stak hij na een ruzie een schroevendraaier in de nek van een vriend. Daarvoor kreeg hij 40 maanden effectief waardoor hij effectief in de gevangenis belandde en dus geen werkstraf kan uitvoeren.

Voor een diefstal met braak kreeg hij nog eens een jaar cel. Hierdoor liep zijn gevangenisstraf op tot 2028. In beroep voegde het hof de straf voor de diefstal bij een andere veroordeling, waardoor hij het jaar cel kwijtgescholden zag. Voor zijn aandeel in de dood van de jonge moeder, blijft zijn straf van twee jaar effectief wel behouden. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten