Man die loods verhuurde aan cannabistelers krijgt opnieuw twee jaar cel

© iStock
© iStock
Redactie KW

De 48-jarige D.N. uit Nieuwpoort is ook in beroep veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel omdat hij zijn loods verhuurde aan een bende die cannabis wilde telen.

De politie van Middelkerke kreeg op 2 juni 2017 informatie van een bewoner uit de Steenstraat in Westende. De man maakte zich zorgen over een constant gezoem dat uit een loods kwam nabij zijn woning. Bij een doorzoeking op 23 juni trof de politie, verspreid over twee kweekkamers, in totaal 553 cannabisplanten aan van ongeveer 1 meter hoog.

Organisatie op het spoor

De Albanees G.A. (25) stond in voor het onderhoud van de plantage en woonde in Nieuwpoort in een bijgebouw van D.N. (48), de eigenaar van de loods. Tijdens het verdere onderzoek konden de speurders een organisatie in kaart brengen. D.N. bleek enkele maanden voor zijn arrestatie gecontacteerd te zijn geweest door de 39-jarige Albanees D.G. om zijn loods te huren. D.N. wist dat er cannabis geteeld zou worden, maar wist naar eigen zeggen niet dat er elektriciteit voor de meter afgetapt zou worden. Dat geloofde het openbaar ministerie niet. De man is werkzaam in de bouw en bij hem thuis werden ook boeken gevonden rond elektriciteitswerken. De procureur-generaal vond het dan ook ongeloofwaardig dat de man niet wist dat de elektriciteit afgetapt zou worden. “Zat dat misschien verrekend in de huurprijs?”

Hij kreeg twee jaar met uitstel en het hof bevestigde het vonnis, inclusief de bewezen verklaring van de diefstal van de elektriciteit. De Albanees D.G. die vier jaar effectief kreeg, kreeg in beroep 30 maanden cel met uitstel. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier