Man (35) die rechter vroeg om effectieve celstraf ziet smeekbede ingewilligd

Redactie KW

De dakloze (35) die de rechter smeekte om een effectieve celstraf op te leggen wegens het dealen van drugs, heeft die effectieve celstraf ook gekregen. Het vonnis viel echter wel zwaarder uit dan het Openbaar Ministerie had gevorderd: 18 maanden celstraf in plaats van 12 maanden. Zijn kompaan komt weg met een voorwaardelijke straf.

“Ik ben al eens opgesloten geweest in de gevangenis. Bij mijn vrijlating werd ik op straat gezet, letterlijk. Ik had niets en belandde opnieuw in de marginaliteit. Dit wil ik niet meer meemaken. Daarom wil ik eerst mijn straf uitzitten en via mijn tewerkstelling vanuit de gevangenis een spaarpotje opbouwen. Ik zit nu in de drugsvrije afdeling. Laat mij alstublieft nog in de cel”, aldus het pleidooi van de 35-jarige man op de Veurnse rechtbank op 9 november. Hij moest samen met een vriend (26) verschijnen wegens gebruik en verkoop van drugs.

De rechter fronste de wenkbrauwen na het aanhoren van dat pleidooi. Het werd 18 maanden effectieve celstraf. Zijn kompaan (25) kreeg 2 jaar cel met probatie-uitstel en 8.000 euro boete. Hij moet zich aan allerhande voorwaarden houden. De BMW van de 25-jarige werd ook verbeurd verklaard door de rechter. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.