Lockdownfeestje eindigt bijna fataal

Een seks- en drugsfeestje met 3 aanwezigen liep tijdens de eerste lockdown bijna verkeerd af in Waregem. Twee mannen stonden voor de rechter terecht voor de drugs- en corona-inbreuken die er begaan werden.

Een van de beklaagden stuurde zijn kat naar de rechtbank.©Photographer: Andrey Popov Getty Images
Een van de beklaagden stuurde zijn kat naar de rechtbank.©Photographer: Andrey Popov Getty Images

Op 3 april alarmeerde Peter B. de hulpdiensten. Hij was samen met twee andere mannen op een drugs- en seksfeestje en één van hen was naakt en onder invloed van vloeibare xtc door het lint gegaan en kwalijk op een tafeltje terecht gekomen. Hij baadde in een plas bloed.

B. had de vloeibare xtc, crystal meth en poppers meegenomen naar het feestje van Johan D. (55) uit Waregem, die hij in een homobar had leren kennen. Ook het slachtoffer kwam erop af maar reageerde slecht op de inname van de drugs. Nadien verklaarde hij dat hij die niet bewust innam maar dat het spul wellicht in zijn drankje was gemengd.

Zware tol

Peter B. daagde niet op voor het proces. Johan D. deed dat wel en pleitte schuldig. De tol voor de man is zwaar: hij werd net als zijn vrouw en kinderen bij dezelfde werkgever ontslagen en verloor het contact met hen. “Ik weet nu dat hetgeen is gebeurd, niet door de beugel kon”, klonk het. Hij vroeg de rechter er zonder straf van af te kunnen komen.

Vonnis op 6 januari. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.