Koppel met “hallucinante” cocktail van drugs en medicijnen terecht voor drugshandel

Redactie KW

Helemaal in de war door een hallucinante cocktail van medicijnen en drugs. In die staat trof de politie op 19 november 2020 een 33-jarige vrouw uit Kortrijk aan. Het was haar 28-jarige vriend die de politie belde maar de 4 maanden die volgden vloog hij zelf ook in de gevangenis. Samen stonden ze voor de rechtbank in Kortrijk terecht voor drugshandel.

Zwaar onder invloed stak J.R. na de komst van de politie zelf de lont aan het vuur toen ze plots 289 gram speed uit de diepvries haalde. De agenten keken verbaasd op en gingen prompt tot een verdere huiszoeking over. In totaal konden bijna 1,3 kilogram speed en 2.241 pillen van het spierontspannende middel alprazolam gevonden worden. Het koppel ontkende aanvankelijk drugs te verkopen. Haaranalyses brachten in ieder geval aan het licht dat beiden met een zware medicijn- en drugsverslaving kampten. Verder onderzoek toonde aan dat D.D. ook cocaïne en cannabis verkocht. “Een zotte business, money is no issue anymore”, stond in berichtjes bij de uitlezing van zijn gsm te lezen. “Om stoer te doen”, minimaliseerde D.D.

Hij riskeert 2 jaar cel, zijn vriendin 1 jaar cel. Volgens de openbare aanklager op de rechtbank in Kortrijk was J.R. eerder zwaar verslaafd en volgde ze slaafs haar vriend. Omdat hij door epilepsie-aanvallen niet met de wagen mocht rijden, deed ze ook dienst als chauffeur. “Ik ben in de cel tot inzicht gekomen”, aldus D.D. Hij is ondertussen naar eigen zeggen volledig clean en probeert als zelfstandig IT-specialist aan de bak te komen. “De tussenkomst van de politie bleek achteraf een zegen”, bekende J.R. “Ik heb me laten meeslepen.” Ze legde ondertussen al een hele weg af naar een drugsvrij leven. Beiden hoopten er met een werkstraf vanaf te kunnen komen. Vonnis op 19 oktober. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier