Jongeman riskeert 18 maanden cel na crash met drugstransport in Deerlijk

Redactie KW

Een 21-jarige jongeman uit het Nederlandse Oosterhout riskeert voor de rechter in Kortrijk 18 maanden celstraf en een boete van 16.000 euro omdat hij regelmatig drugs vanuit Nederland naar België invoerde. Na een achtervolging op de E17 kon hij op 17 april 2021 met 16,5 kilogram cannabis in een Mercedes opgepakt worden.

In het Oost-Vlaamse Nazareth wou de federale wegpolitie de Mercedes van Ayoub E. even langs de kant zetten omdat hij maar op de middelste rijstrook van de E17 richting Kortrijk bleef rijden. Wat volgde was een achtervolging waarbij snelheden tot 200 kilometer per uur werden gehaald. In Deerlijk nam de jongeman de afrit en na een stuurfout knalde hij tegen een geparkeerde bestelwagen in de Vichtestraat. Hij probeerde nog te voet te ontsnappen maar kon toch ingerekend worden en vloog enkele maanden de cel in. Die mocht hij ondertussen na de betaling van een borgsom verlaten. In zijn koffer en op de achterbank lag in totaal ruim 16,5 kilogram cannabis.

Verder onderzoek bracht aan het licht dat hij al zeker 10 keer de Nederlands-Belgische grens was overgestoken voor drugsleveringen op verlaten plaatsen. Veroordelingen in Duitsland en Nederland leerden dat hij niet aan zijn proefstuk toe was. “Het was voor hem een manier om geld te verdienen”, gaf de advocaat van E. toe. Hij vroeg de rechter de effectieve celstraf tot de periode van de voorhechtenis te beperken. “Hij wil met het drugsmilieu breken”, klonk het. Er wacht E. ook nog een proces voor de politierechtbank voor de verkeersinbreuken die hij tijdens de achtervolging beging. Vonnis op 16 november. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.