Jonge Kortrijkse drugsdealer overtreedt vier uur na vrijlating al zijn voorwaarden en vliegt opnieuw cel in

© wellphoto iStock
Redactie KW

Amper vier uur nadat hij onder voorwaarden was vrijgelaten, vloog een 25-jarige jongeman uit Kortrijk opnieuw de cel in. Meteen na zijn vrijlating zocht hij opnieuw zijn drugsvrienden op en dat brak hem zuur op. Voor drugshandel riskeert hij voor de correctionele rechtbank van Kortrijk een nieuwe celstraf van 18 maanden.

Op 12 juni 2021 merkte een patrouille van de politiezone Gavers in Harelbeke een verdacht voertuig op. In de wagen zat een meisje maar het was Faysal L.L. (25) uit Avelgem, die ondertussen opnieuw bij zijn ouders in Kortrijk terechtkan, die zenuwachtig deed. In de auto van ‘Tommy’ (zijn nickname, red.) lagen zakjes cannabis en 2.725 euro cash geld.

Op het politiekantoor bleek hij nog eens 113 gram cocaïne in zijn onderbroek te hebben verstopt. Hij gaf toe dat hij drugs verkocht en die vanuit Nederland kreeg aangeleverd. Volgens de openbare aanklager verkocht hij zo’n 650 gram cocaïne, goed voor een opbrengst van 21.500 euro. Dat geld wil hij verbeurd verklaard zien.

Retourtje cel

Na een verblijf van twee maanden in de cel liet de raadkamer hem vrij onder voorwaarden maar amper vier uur later zat hij opnieuw bij zijn drugsvrienden en kreeg hij een retourticketje naar de cel gepresenteerd. Daar verblijft hij nu nog altijd.

In mei 2021 liep hij bij verstek ook al een celstraf van 30 maanden op voor drugshandel. Aan de rechter vroeg hij een straf met strenge voorwaarden. Hij zou een opleiding tot bouwkundig tekenaar willen volgen. “Als ik dat toesta, zullen het héél strenge voorwaarden zijn”, liet de rechter even wat in haar kaarten kijken. “En daar zal ook een inreisverbod naar Nederland bij zitten.”

Vonnis op 18 januari. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.