Jong koppel aangehouden voor dealen van tientallen kilo’s cannabis

Redactie KW

Een koppel uit Nieuwpoort is aangehouden door de Veurnse onderzoeksrechter op verdenking van grootschalige handel in cannabis en het bezit van cocaïne. Het gaat om een 27-jarige vrouw en haar 24-jarige vriend.

Het onderzoek startte toen een Gentenaar het koppel aan de galg praatte. De man werd verhoord in een ander dossier dat niets met drugs heeft te maken, maar verklikte het koppel en stelde dat ze al tientallen kilo’s hadden verkocht. De recherche sprong op de zaak en ging recent over tot een huiszoeking. Daar werd zo’n 100 gram cannabis aangetroffen, alsook wat cocaïne. Dat het koppel in het drugsmilieu zat, zou al langer bekend geweest zijn bij de politie, vooraleer er tot actie werd overgegaan. Dat ze echter op zo’n grote schaal dealden, was ook voor de speurders een verrassing.

Tijdens de verhoren zou de mannelijke verdachte hebben bekend dat ze al sinds september 2019 op grote schaal cannabis dealen, goed voor tientallen kilo’s. De vrouw zou dan weer haar betrokkenheid minimaliseren. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen van waar de cannabis afkomstig is. Wellicht kochten ze de cannabis van hun leverancier aan op krediet, om na verspreiding hun leverancier uit te betalen. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier