Hardleerse speeddealer uit Oostende krijgt veertig maanden celstraf

Redactie KW

Een 47-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank 40 maanden effectieve celstraf gekregen voor drugsverkoop en verboden wapenbezit. Michel J. werd eerder al drie keer veroordeeld voor drugsfeiten.

Het gerecht kreeg Michel J. in het vizier tijdens een onderzoek naar speedhandel door twee Bredenaars. Op 14 december vorig jaar trof de politie in zijn Oostendse woning 1,2 kilogram speed, 660 xtc-pillen, 45 gram cannabis en een kleine hoeveelheid opiaten aan. De slaapkamer bleek een wapenarsenaal met een revolver, wapenstok, boksbeugel, nunchaku en twee houten knuppels.

Een afnemer verklaarde dat J. al twee jaar dealde. Omdat de veertiger weigerde mee te werken aan de uitlezing van zijn gsm kon de exacte omvang van de handel niet bepaald worden. Volgens zijn advocaat kon hij zich het ontgrendelingspatroon van zijn telefoon niet meer herinneren. “Hij heeft hooguit zes maanden drugs verkocht”, pleitte meester Jan Dekersgieter. “Hij heeft zeker geen luxeleven geleid.” Dekersgieter drong tevergeefs aan op probatievoorwaarden.

Het openbaar ministerie vroeg om 52.800 euro verbeurd te verklaren, maar de rechter hield het donderdag op 15.000 euro. De 49-jarige vriendin van J. riskeerde een jaar cel, eventueel voorwaardelijk, omdat ze af en toe drugs ging leveren. Haar advocaat Timothy Lanssens stuurde met succes aan op de gunst van de probatie-opschorting. De vrouw kreeg dus geen straf maar enkel een resem voorwaarden opgelegd. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.