Hardleerse dealer uit De Haan met speed naar stembureau: drie jaar cel

Redactie KW

Een man met een ellenlang strafblad uit De Haan heeft in de Brugse rechtbank drie jaar effectieve celstraf gekregen voor speed- en cannabishandel. Omdat de man niet kwam opdagen voor zijn proces beval de rechter zijn onmiddellijke aanhouding.

Op 29 april 2019 trof de politie bij een huiszoeking speed, cocaïne en cannabis aan in de woning van Johan B. (49) in De Haan. Het was duidelijk dat de man in zijn oude gewoontes hervallen was. B. timmert al sinds 1994 aan zijn ellenlange strafblad en was pas vier maanden voor de huiszoeking veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke celstraf voor drugshandel.

Op 26 mei 2019, verkiezingsdag, werd B. gespot in het stembureau langs de Brugsesteenweg in De Haan. De politie vond toen vier gram speed en een snuifpijpje in zijn zakken en sloeg hem in de boeien. “De beklaagde verklaarde dat hij al 31 jaar drugsverslaafd was en 100.000 euro schulden meezeulde”, stelde de procureur. “Zelfs na de huiszoeking in zijn woning bleef hij vrolijk verder dealen.”

Op het strafregister van B. prijken intussen 30 veroordelingen, onder meer voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval en drugsfeiten. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier