https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Fransman blijft na negen maanden cel betrokkenheid bij schietpartij ontkennen

© foto iStock
Redactie KW

“Ik was in de buurt om heroïne aan het slachtoffer te leveren maar vuurde niet met een jachtgeweer.” Een 34-jarige Fransman uit Halluin blijft ook na een verblijf van negen maanden in de cel ontkennen dat hij iets met de schietpartij te maken heeft die op 12 januari 2021 de buurt van de Spoorwegstraat in Wevelgem op stelten zette.

Rond 15.30 uur verwittigde een buurman van slachtoffer Kenny L. (38) de politie. Hij had een hoog oplopende ruzie en twee schoten gehoord. Hij zag ook hoe iemand naar een Citroën C5 met Franse nummerplaat vluchtte. Ter plaatse bleken in het raam van het appartement van L. twee kogelinslagen en bloedde de dertiger hevig aan het hoofd. Geen wonder, want in het ziekenhuis stelden de dokters vast dat hij door een 50-tal hagelbolletjes uit een jachtgeweer was geraakt.

Uit het onderzoek bleek dat het slachtoffer met zijn Franse drugsleverancier Thibaud B. (34) uit Halluin had afgesproken om heroïne te leveren. Toen hij op zijn appartement arriveerde met de gevraagde drugs, ontstond een discussie. “Hij wou de drugs krijgen zonder meteen te betalen. Ik ging niet akkoord en wou het appartement opnieuw verlaten. Toen hij de deur op slot deed, volgde een vechtpartij”, aldus B.

“Na het duw- en trekwerk kon ik via het raam naar mijn auto vluchten. Ik was bang dat hij me zou achtervolgen maar toen realiseerde ik dat hij door zijn enkelband zijn appartement niet mocht verlaten. Ik keerde op mijn stappen terug en wandelde naar mijn wagen. Toen hoorde ik plots schoten, dook weg en dacht maar aan één ding: ‘Levend weg geraken’.”

Motief

Volgens de openbare aanklager is Thibaut B. wel degelijk de schutter. Op zijn heuptasje en pet vonden speurders kruitsporen, getuigen zagen hem wegrennen. Het vorderde een effectieve celstraf van vier jaar. “Er was geen motief”, aldus de advocate van B. “Er waren geen openstaande schulden, geen drugs die geript waren. Andere geripte drugsleveranciers hadden wél een motief. Vier dagen later is in Frankrijk een gecarjackte Renault Clio met een jachtgeweer en twee ontbrekende hulzen staande gehouden maar dat is niet verder onderzocht.”

Ze vroeg de vrijspraak. Vonnis op 9 november. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.