Franse drugskoeriers riskeren tot 18 maanden cel: “Kregen een wrak waarin de drugs al verstopt waren”

Redactie KW

“We kregen een wrak van een Peugeot waarin de drugs al zaten verstopt en moesten dagelijks 7 adressen bezoeken.” Twee drugskoeriers uit Parijs en Roubaix konden precies anderhalve week ongestoord de Frans-Belgische grens oversteken met heroïne en cocaïne vooraleer ze tegen de lamp liepen. Ze riskeren voor de rechtbank in Kortrijk nu tot 18 maanden celstraf.

Op 4 maart 2021 kon de wagen in Menen onderschept worden. Ilias H. (21) uit Roubaix zat met een minderjarig meisje in de wagen maar in de koffer zat ook Bouabdellah B. (22) uit Parijs onder een deken verstopt. In totaal vervoerden ze 46 gram heroïne en 9 gram cocaïne. Ze hadden ook 670 euro op zak.

“We kwamen inkopen doen. Het geld zou dienen om ons hotel te betalen”, probeerden ze zich nog uit de netelige situatie te liegen. Uiteindelijk schetsten ze een beeld van hoe drugskoeriers vandaag door bendes als haaienvoer worden ingezet, voor 70 euro per dag. Met versleten wagens die bij een eventuele betrapping nauwelijks waarde hebben. Bouabdellah B. verblijft al 4,5 maanden in voorhechtenis, zijn kompaan werd al eerder vrijgelaten. “Ik zal dat nooit meer doen. Ik wil professioneel bokser worden”, aldus Ilias H. “Ik werd al 5 keer kampioen in Frankrijk.” Vonnis op 30 juli. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten