Fietslicht nekt Oostkampse speeddealer met vier messen in rugzak

Een 29-jarige Oostkampenaar riskeert in de Brugse rechtbank achttien maanden cel voor speedhandel en verboden wapendracht.

Op 4 mei vorig jaar reed K.D. in Oostkamp rond op een fiets zonder licht. De politie plaatste hem aan de kant en omdat D. gekend stond voor drugsfeiten werd hij aan een fouille onderworpen. Geen overbodige maatregel want in zijn rugzak bleken 360 gram speed, vier messen en 500 euro cash te steken.

K.D. verklaarde dat hij drugs verkocht sinds hij zijn werk in de horeca verloren was tijdens de lockdown. Hij dealde ook om zijn eigen zware speedgebruik te financieren. D. was in februari 2020 ook al door de Brugse politie betrapt met 100 gram speed en een kleine hoeveelheid cocaïne. Hij werd aangehouden, kwam voorwaardelijk vrij maar belandde opnieuw in de cel toen hij 200 gram speed verkocht aan zijn vriendin.

Op 10 december vorig jaar werd K.D. veroordeeld tot achttien maanden voorwaardelijke celstraf voor drugsverkoop. Advocaat Mathieu Langerock vroeg de rechter om daar rekening mee te houden en eventueel enkele bijkomende voorwaarden op te leggen. “Mijn cliënt heeft de voorbije maanden stappen gezet om zijn drugsprobleem aan te pakken”, stelde hij. De uitspraak volgt op 4 maart.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.