Eerst ontslag, nu proces voor drugverslaafde agente na doorspelen info aan criminelen: “Domste wat ik ooit heb gedaan”

© iStock
Redactie KW

Drugsgebruik, ongeoorloofde opzoekingen in de politiedatabank en het doorspelen van informatie aan criminelen. De inbreuken waar een 42-jarige ex-agente van de politiezone Riho (Roeselare-Izegem-Hooglede) zich voor de rechtbank moest verantwoorden, waren niet min.

In 2019 beleefde de agente een donkere periode. In een Izegemse privéclub raakte ze in contact met cocaïne. Eén lijntje werden er al snel meerdere. Een haaranalyse maakte duidelijk dat er sprake was van 7 maanden chronisch drugsgebruik. Maar er was meer: in de politiedatabank deed ze ongeoorloofde opzoekingen, onder meer naar collega’s. En ze speelde informatie door naar het criminele milieu. Onder meer over de controles in de Izegemse bar.

Eerst ontslag

“Zeer laakbaar”, moest ook haar eigen advocaat toegeven. Het leidde tot haar ontslag bij de politie. “Al een hele zware straf”, vond advocaat Thomas Vandemeulebroucke. De openbare aanklager vorderde nu nog een celstraf van 19 maanden en een boete. “Dit is het domste wat ik ooit heb gedaan”, aldus de vrouw. Vonnis op 13 maart. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier