Duo terecht voor drugsbezit bij controle op Shellparking in Marke: “Gooide flesdopje door het raam, geen drugs”

Redactie KW

De politie zag bij een controle op de snelwegparking aan tankstation Shell in Marke (Kortrijk) iets door het raam van de auto van een Zwevegems vriendenduo vliegen en vond vlakbij heroïne. Toch ontkenden beiden voor de rechtbank iets mispeuterd te hebben. “Ik gooide een flesdopje door het raam”, klonk het bij de passagier.

Op 10 januari 2022 kon de auto van Bram L. (35) en Gino V. (45) uit Zwevegem op de parking langs de E17 langs de kant gezet worden. Beiden liepen al tal van drugsveroordelingen op. Een drugshond blafte bij controle van de passagiersstoel maar aanvankelijk konden de agenten niets vinden. In de buurt van de auto kon plots wel een zakje heroïne gevonden worden. Op camerabeelden was ook te zien dat V. iets door het raam had gegooid.

“Een dopje van een fles AA-drink”, hield hij zijn onschuld staande. “Die drugs waren niet van ons. Iedereen kan dat daar gegooid hebben.” Een uitleg waar de openbare aanklager geen geloof aan hechtte. Het vorderde voor het duo een celstraf van 9 maanden en een boete van 8.000 euro. Naar eigen zeggen zijn beiden vandaag van hun vroegere drugsgebruik af. Vonnis op 9 januari. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier