Drugskoeriers die zich van adres vergisten in Bredene krijgen tot 37 maanden cel

Redactie KW

Twee Nederlandse drugskoeriers hebben in de Brugse rechtbank tot 37 maanden effectieve celstraf gekregen. De twee werden in Bredene geklist nadat zij met hun levering aan de verkeerde deur stonden.

Op 29 juli vorig jaar belden Yessin E. (23) en Ahmet Y. (24) aan bij een man in Bredene. Ze bleken zich evenwel van adres te hebben vergist en vertrokken weer. Maar omdat ze zich vreemd gedroegen en fel naar cannabis roken, verwittigde de Bredenaar de politie. Die kon het duo even later staande houden. In hun wagen lag bijna 500 gram cannabis. Y. had bovendien 1.000 euro cash op zak.

Hele land rond voor drugs

Verder onderzoek wees uit dat het duo uit Terneuzen als drugskoeriers actief waren. Hun gps bevatte adressen in heel Vlaanderen en in de gsm van E. stonden bovendien druggerelateerde berichten, onder meer over een bestelling van 300 xtc-pillen. E. bekende dat hij dagelijks naar België moest rijden voor een Nederlandse drugsbende. Hij kreeg 100 à 150 euro per rit. Zijn brandstof moest hij zelf betalen. “Toen hij uit de bende wilde stappen, werd hij bedreigd en kreeg hij klappen”, stelde zijn advocaat.

Ahmet Y. vergezelde E. op al zijn ritten. Hij was zijn directe chef en kreeg 37 maanden effectieve celstraf. Yessin E. kreeg 30 maanden voorwaardelijk. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.