Drugskoerier vergist zich van deur: 5 maanden cel in en nu samen met klant terecht

©razyph Getty Images/iStockphoto
©razyph Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Omdat hij aan de verkeerde deur in Staden aanklopte, belandde een Nederlandse drugskoerier 5 maanden in de cel. Hij moest zich dinsdag uiteindelijk samen met de juiste klant uit Staden voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor drugsverkoop.

Op 20 oktober 2019 belde de Nederlandse drugskoerier Paul Z. (27) in Staden aan de foute deur aan. Een buurtbewoner meldde het verdachte gedrag aan de politie en bij de controle die daarop volgde, konden twee pakketjes van in totaal 634 gram cannabis en 2.165 euro cash geld in de auto gevonden worden. Z. vloog in de cel en bleef er 5 maanden. Onderzoek van zijn gps-toestel maakte duidelijk dat hij net bij Dylan D. (21) uit Staden een levering had gedaan. Wellicht rook die onraad want toen de politie aanbelde voor een huiszoeking was er nauwelijks drugs te vinden en had hij enkele apps op zijn gsm verwijderd.

Nu van drugs af?

De koerier riskeert 15 maanden cel, de jongeman uit Staden één jaar. De openbare aanklager wil ook zijn dure merkkledij verbeurd verklaard zien. “Meestal gekregen van mijn moeder of oma”, aldus D. “Alleen een uurwerk en een trui kocht ik met opbrengst van drugsverkoop.” Naar eigen zeggen is hij nu van de drugs af. Hij vroeg een voorwaardelijke celstraf. Vonnis op 19 januari. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier