Drugsdealer ontkent grote winsten, maar 20.000 euro blijft verbeurd verklaard

Enkel het bedrag van de boete daalde, de rest bleef ongewijzigd.©Mudretsov Oleksandr iStock
Enkel het bedrag van de boete daalde, de rest bleef ongewijzigd.©Mudretsov Oleksandr iStock
Redactie KW

Een jonge drugsdealer uit Kortrijk is ook in beroep veroordeeld tot een werkstraf van 220 uur. Ook de verbeurdverklaring van 20.000 euro inkomsten, waar zijn advocaat zo hard op aandrong om die te milderen, blijft gelijk.

De drugshandel van de jongerenbende uit Kortrijk kwam aan het licht nadat ze opdoken in andere drugdossiers. Op 11 december 2018 volgden huiszoekingen bij alle betrokkenen. Bijna overal vond de politie drugs, luxekledij, dure horloges en cash geld. De bende hield met de opbrengst grote sier op sociale media met dikke auto‘s en merkkledij.

Zelf verklaarde kopstuk A. Z. (21) uit Kortrijk dat hij meer dan 17.000 euro winst had gemaakt. De rechter in Kortrijk vermoedde zelfs dat het nog iets meer was en verklaarde 20.000 euro verbeurd. Bovendien kreeg hij nog een boete van 12.000 euro.

Volgens zijn advocaat komt de jongen dat nooit te boven en vroeg daarom maximaal 7.500 euro verbeurd te verklaren. Het hof ging niet op de vraag in. De werkstraf en de verbeurdverklaring blijven hetzelfde. Alleen de boete daalde naar 8.000 euro waarvan 7.200 euro met uitstel en dus slechts 800 euro effectief. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier