https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Drugsbende riskeert tot 5 jaar cel voor verkoop kilo’s speed en cocaïne

Redactie KW

Een 11-koppige drugsbende riskeert voor de Kortrijkse strafrechter celstraffen van 3 tot 5 jaar voor de grootschalige verkoop van speed en cocaïne. Het gerecht eist ruim 350.000 euro drugsgeld terug. Drie hoofdbeklaagden uit Wevelgem en Kuurne zitten al minstens 11 maanden in voorhechtenis.

Op 20 mei 2020 kwam Dimitri W. (39) uit Wevelgem een eerste keer in het vizier van het gerecht. Uit de uitlezing van de gsm van een vrouw bleek dat ze 350 gram speed bij de man had gekocht. Een huiszoeking leverde inderdaad 988 xtc-pillen, 36 gram MDMA en 21 gram speed op. Een maand na zijn aanhouding werd hij vrijgelaten maar het zette hem niet aan tot andere gedachten. Gevolg: na een reeks huiszoekingen vloog hij eind november 2020 opnieuw in de cel, samen met huisgenoot Jens M., zijn vriendin Channa D. (27) uit Ledegem, een koppel uit Kortrijk en Kuurne en nog enkele andere aan- of verkopers van drugs. Uit het onderzoek bleek in een periode van één jaar ruim 20 kilogram drugs door de handen te zijn gegaan. Bij aankopen van grote hoeveelheden drugs kon W. op financiering van Tom W. uit Oudenaarde rekenen. De man zit al enkele jaren in de cel na vorige drugsveroordelingen maar slaagde er achter de tralies toch in zaakjes te regelen.

Het koppel uit Kortrijk en Kuurne kochten enkele kilo’s speed bij W. en verkochten het spul dan door. Net voor een huiszoeking spoelden ze één kilogram speed door in het toilet. Kimberleys D. (31) uit Wevelgem, een ex van W., nam zijn handel over nadat hij een eerste keer in de cel was beland. Voor spin-in-het-web Dimitri W. eiste de openbare aanklager de zwaarste straf: 5 jaar effectieve celstraf, een boete van 18.000 euro en een verbeurdverklaring van 128.000 euro drugsgeld. “Een veel te zware straf”, aldus zijn advocaat Thomas Vandemeulebroucke. “Met zo’n straf zou er bij zijn latere vrijlating niets meer over zijn van zijn leven.” Hij vroeg de rechter een zware werkstraf uit te spreken. “Ik besef in de fout te zijn gegaan, wordt binnenkort 40, het is stilaan tijd om een andere weg in te slaan”, sloeg W. zelf mea culpa. Vonnis op 4 oktober. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten