Druggebruiker uit Diksmuide wordt verklikt na controle afneemster

Redactie KW

Een 39-jarige druggebruiker uit Diksmuide stond voor de strafrechter in Veurne wegens het bezit van heroïne en cannabis. Hij liep tegen de lamp toen een vrouw die net drugs had gekocht van hem betrapt werd bij een controle.

De politie had op 6 maart controleerde de politie een jonge vrouw die ze al een tijdje in de gaten hielden. Bij de vrouw werd 1,8 gram heroïne gevonden. De vrouw vertelde dat ze de heroïne had gekocht bij M.D. De politie deed daarop onmiddellijk een huiszoeking. “Daarbij werden nog wat resten heroïne en in totaal 44 gram cannabis gevonden”, sprak de procureur. “De man verklaarde dat hij al lange tijd gebruiker was en af en toe kocht bij een andere dame, goed gekend bij ons. Omdat het om heroïne gaat en dit zware verslavingen met zich mee brengt vraag ik 12 maanden cel met uitstel onder voorwaarden zoals een begeleiding.”

Volgens zijn advocaat verkocht M.D. zelf niet. “Er zijn geen sporen gevonden van verkoop. De cannabis die bij hem gevonden werd waren eigenlijk afvalresten van lange tijd en niet meer bruikbaar.” De rechter merkte nog op dat de woning van M.D. tijdens de controle erg vuil was en er veel zilverpapier te vinden was. “Dat gebruikte ik om mijn heroïne te gebruiken”, bekende M.D. “Ik ben begonnen omdat ik depressief was door een sterfgeval. Nu neem ik het nog maar zelden. Ik vul vooral mijn dagen met het luisteren naar muziek en het wandelen met mijn hond.” Vonnis op 19 november. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier