Drie verdachten blijven in de cel na grote drugsvangst in Blankenberge

© Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van drie verdachten in een omvangrijk drugsdossier met een maand verlengd. In een wagen van een van de verdachten werden zaterdag in Blankenberge onder andere 20.000 xtc-pillen aangetroffen.

De lokale recherche van de politiezone Blankenberge/Zuienkerke voerde sinds enkele weken een onderzoek naar een organisatie die handelt in verdovende middelen. In het kader van dat gerechtelijk onderzoek konden op zaterdag 19 juni in Blankenberge twee mannen en een vrouw gearresteerd worden. Het gaat om mensen uit de streek die geen onbekenden zijn voor het gerecht.

Naar aanleiding van de arrestaties werd ook heel wat drugs en geld in beslag genomen. Zo vonden de speurders in het voertuig van een verdachte niet minder dan 20.000 xtc-pillen, een kilogram speed, een kilogram cannabis, 8.500 LSD-zegels en 370 gram hasj. De aangetroffen drugs hebben een vermoedelijke straatwaarde van ongeveer 185.000 euro.

De drie verdachten werden zondag aangehouden door de Brugse onderzoeksrechter. Vrijdagmiddag oordeelde de raadkamer in Brugge dat ze in het belang van het onderzoek minstens een maand langer in de gevangenis moeten blijven. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier