Drie jaar cel gevorderd voor dealer die aan stembureau werd opgepakt

Een 49-jarige man uit De Haan hangt in de Brugse correctionele rechtbank bij verstek drie jaar effectieve celstraf boven het hoofd voor het dealen van speed en cannabis. Johan B. had 4 gram speed op zak toen hij in het stembureau werd opgepakt.

De beklaagde werd in december 2018 veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, deels met uitstel, voor drugshandel. Volgens het openbaar ministerie bleef hij echter gewoon speed en cannabis verkopen. Bij een huiszoeking in zijn woning in De Haan werden in april 2019 kleine hoeveelheden speed, cannabis en cocaïne aangetroffen.

Johan B. bleef zelf nog een maand buiten schot. Uiteindelijk kon hij pas opgepakt worden toen hij zich bij de verkiezingen aanbood in het stembureau. De beklaagde was bij zijn arrestatie niet enkel in het bezit van speed, maar ook van een snuifpijpje en enkele andere drugsattributen. Tijdens zijn verhoor beweerde hij al 31 jaar verslaafd te zijn en met ruim 100.000 euro schulden te kampen.

Het onderzoek van zijn gsm wees uit dat B. minstens een vijftal klanten had. Het OM stelde dat de beklaagde minstens tot eind 2020 nog steeds aan het dealen was. Daarnaast hamerde procureur Mike Vanneste op het uitgebreide strafblad van de veertiger. Zijn eerste van 29 veroordelingen liep hij in 1994 op voor een dodelijk verkeersongeval. Daarna volgden onder andere drugsfeiten, diefstallen en geweldplegingen

De rechter doet uitspraak op 24 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier