Door “seks met cocaïnegebruikster” twee keer onder invloed achter stuur: 27 maanden rijverbod en fikse boete voor Waregemnaar

Een automobilist uit Waregem kon twee keer in drie maanden onder invloed van cocaïne uit de auto geplukt worden maar gebruikte naar eigen zeggen nooit cocaïne. © iStock
Redactie KW

“Het moet wel door de seks zijn die ik met een cocaïnegebruikster heb.” Een automobilist uit Waregem kon twee keer in drie maanden onder invloed van cocaïne uit de auto geplukt worden maar gebruikte naar eigen zeggen nooit cocaïne. Het leverde hem toch een rijverbod van 27 maanden en een fikse boete op. De politierechter in Kortrijk verklaarde hem ook rij-ongeschikt.

Op 14 januari 2022 liep I.R. voor de eerste keer tegen de lamp onder invloed van cocaïne. Hij moest zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren maar amper 2 dagen later merkte de politie hem toch opnieuw achter het stuur van een auto op. Ook toen hij zijn rijbewijs opnieuw kwam ophalen, deed hij dat met de auto.

Cannabis

Op 3 april gebeurde een nieuwe controle en bleek hij opnieuw onder invloed van cocaïne met de auto te rijden. “Heel vreemd”, aldus de man. “Ik gebruik af en toe cannabis maar nog nooit cocaïne. De positieve testen op cocaïne kan ik niet anders verklaren dan via de seks met een meisje dat wél cocaïne snuift.”

Examens afleggen

Ook voor de politierechtbank in Gent werd hij al rij-ongeschikt verklaard omdat hij onder invloed van cannabis met de auto reed. Naast de rij-ongeschiktheid en het rijverbod kreeg I.R. in Kortrijk ook een boete van 4.800 euro. Als hij opnieuw rijgeschikt verklaard wordt en zijn rijverbod heeft uitgezweet, moet hij ook nog eerst opnieuw slagen voor zijn theoretisch en praktisch rij-examen, medische en psychologische proeven vooraleer hij opnieuw met de auto zal mogen rijden. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.