Dealer uit Nieuwpoort aangehouden, drie afnemers vrijgelaten

Redactie KW

De 23-jarige man liep al een tijdje in het vizier van de politie en het gerecht. De jongeman was bekend voor eerdere drugsfeiten, al is het niet duidelijk of hij daar ook al voor veroordeeld werd.

In ieder geval kwamen bij de politie de afgelopen weken tips binnen dat hij opnieuw aan het dealen was. Er werd dan ook gevraagd om extra uit te kijken en de jongeman discreet in de gaten te houden. Een politieman die de jongeman kent en weet van de drugdeals betrapte hem onlangs op het dealen van drugs aan de Koolhofput in Nieuwpoort.

Daarop werd een versnelling hoger geschakeld en werd maandag na een bevel van de onderzoeksrechter bij hem een huiszoeking gehouden. Daarbij werd 270 gram cannabis gevonden, 68 gram hasj, 3.145 euro cash geld en gebruikersmateriaal en spullen die wijzen op drughandel.

Snel kwam de politie ook uit op drie personen uit Alveringem. Het gaat om een 19-jarige man, een 22-jarige vrouw en een 26-jarige man. Zij werden allemaal opgepakt maar zouden bij het dossier eerder betrokken zijn als afnemer en waren voordien ook niet bekend bij de politie.

Zij werden door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Het onderzoek naar de dealer uit Nieuwpoort gaat nu verder en zijn handel wordt in kaart gebracht. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier