Bruggeling die hotelkamer omtoverde tot drugshol hoeft niet naar de cel

Redactie KW

Een Brugse twintiger heeft in de Brugse rechtbank twaalf maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor bezit en afleveren van drugs vanuit een hotelkamer.

Op 13 april verwittigde de receptioniste van Flanders Hotel in de Brugse Langestraat de politie omdat de kamer van A.S. (25) een indringende cannabisgeur verspreidde. Het was er een komen en gaan van verdachte individuen en ze hoorde discussies over prijzen en gewichten.

Toen de politie ter plaatse kwam sloegen in de lobby drie mannen op de vlucht, maar ver raakten ze niet. I.G. (25) gooide bij zijn arrestatie nog snel wat xtc en cannabis in het water en had ruim 1.200 euro op zak. B.B. (22) werd uit de struiken geplukt en had cannabis op zak. M.B. (25) ontkende in de hotelkamer geweest te zijn. In de kamer werden A.S. en kompaan D.D. (26) opgepakt. Die laatste gaf toe dat hij op het terras een joint had gerookt met cannabis van A.S.

A.S. bekende enkel het drugsbezit. Zijn advocaat drong aan op een werkstraf, maar de rechter gaf de voorkeur aan de probatievoorwaarden, zoals drugsbehandeling. D.D. kreeg bij verstek zeven maanden effectief. I.G. en M.B. kregen respectievelijk zes maanden voorwaardelijk en drie maanden effectief. B.B. kreeg een geldboete van 8.000 euro, waarvan 1.200 euro effectief.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.