Blankenbergse stukadoor die loods verhuurde aan Albanese cannabiskwekers krijgt twee jaar met uitstel

Redactie KW

Een Blankenbergse stukadoor die zijn loods verhuurde aan een bende Albanese cannabiskwekers, is in beroep veroordeeld tot twee jaar celstraf met uitstel.

Het gerecht kwam de bende op 16 april 2020 toevallig op het spoor bij een coronacontrole. In de laadruimte van een Citroën Berlingo trof de politie toen 420 cannabisplantjes aan en nog eens 19 gram cannabis. Via de GPS en foto’s in de Iphone bleek alles bestemd te zijn voor een loods in de Hanzestraat in Blankenberge. Daar nam de politie naast 46 cannabisplanten ook een tachtigtal kilogram cannabis in beslag.

De eigenaar van de Blankenbergse loods, een 42-jarige stukadoor, bekende dat hij maandelijks 4.000 euro ontving van de bende. Hij wist dat er cannabis werd gekweekt, maar had uiteindelijk niks te maken met de handel en de kweek.

“Hij stond buiten de organisatie”, pleitte zijn advocaat voor het hof van beroep omdat hij de straf van drie jaar cel waarvan twee jaar effectief overdreven vond. “Mijn cliënt heeft zich jarenlang kapot gewerkt in zijn bedrijf. Door een burn-out moest hij zijn activiteiten stopzetten. In de zomer van 2019 werd hij door een Albanees gevraagd om zijn loods te verhuren.”

Maar de procureur-generaal vond dat de man het achterste van zijn tong niet liet zien. “Albanezen die rondrijden en aan elke mogelijke loods aanbellen om te vragen om ze daar cannabis mogen telen, dat geloof ik niet!” Ook het hof geloofde dat verhaal niet, maar milderde de straf wel naar twee jaar met uitstel. Er werd ook 12.000 euro, geld dat hij had ontvangen voor de huur van de loods, verbeurd verklaard. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.