Blankenbergenaar die autistische jongen (14) kalmeerpillen toestopte op trein krijgt 60 uur werkstraf

© iStock
Redactie KW

Een 47-jarige Blankenbergenaar heeft in de Brugse rechtbank 60 uur werkstraf gekregen omdat hij een veertienjarige, autistische jongen kalmeerpillen toestopte op de trein. De jongen belandde in het ziekenhuis.

Het slachtoffer en A.S. ontmoetten elkaar op 23 november 2020 op het perron in Brugge. Ze raakten aan de praat en namen samen de trein naar Blankenberge. Onderweg haalde S. een doosje pillen boven en vroeg hij het slachtoffer of hij er eentje wou proberen. Vervolgens stopte hij de jongen enkele pillen toe.

18 uur geslapen

De jongen slikte minstens één pil en begon duizelig worden. Toen zijn ouders hem kwamen oppikken moesten ze hem zelfs ondersteunen. De procureur tilde zwaar aan de feiten en vroeg tien maanden cel. “Het slachtoffer sliep achttien uur aan een stuk en werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht waar een hoge concentratie benzodiazepine in zijn bloed werd aangetroffen.”

Meteen opgenomen

A.S. drukte zijn spijt uit en zijn advocate stuurde met succes aan op een werkstraf. “Mijn cliënt kampt al lang met psychische problemen en zocht zijn toevlucht in drank en medicatie”, pleitte ze. “Hij herinnert zich niet goed meer wat er zich precies op de trein heeft afgespeeld. Hij denkt dat de jongen hem gezegd had dat het niet goed met hem ging waarop hij hem wou helpen. Hij had niet door dat hij minderjarig was en wist niet dat dit zo’n zware gevolgen zou hebben. Hij heeft zich na de feiten meteen laten opnemen en het gaat nu heel wat beter.” (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier