Beruchte Torhoutenaar die tien jaar cel kreeg voor foltering vriendin riskeert tien maanden cel voor drugs

Redactie KW

Torhoutenaar Koen V. (34), die dit voorjaar tien jaar cel kreeg voor gruwelijke mishandeling van zijn vriendin, riskeert nog eens tien maanden cel voor drugsbezit.

Onder invloed van speed sloot V. zijn toenmalige vriendin in september vorig jaar twee dagen op in zijn appartement en onderwierp haar aan vreselijke folterpraktijken. Hij takelde het toen amper twintigjarige meisje zo zwaar toe dat zij met een klaplong, gebroken halswervels, uitgerukte haren en blauwe plekken over het hele lichaam in het ziekenhuis belandde. Ze verkeerde zelfs een tijdje in levensgevaar. In april kreeg V. tien jaar cel van de rechter, die de feiten omschreef als een “traumatische hellevaart”. Koen V. tekende intussen beroep aan tegen die celstraf.

Tijdens de huiszoeking op 11 september vorig jaar in zijn appartement werd ook 23 gram speed aangetroffen en onderzoek wees volgens het Openbaar Ministerie uit dat V. cocaïne, speed en cannabis zou verkopen. Hiervoor riskeert hij in een afzonderlijk proces nog eens tien maanden cel. V., die lid is van een beruchte West-Vlaamse misdaadfamilie, ontkent evenwel dat hij drugs verkocht. De uitspraak volgt op 6 oktober. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.