Beklaagden spreken elkaar tegen in zaak drugsdood 27-jarige man uit Veurne

Redactie KW

In de rechtbank van Veurne moeten drie twintigers zich verantwoorden voor hun betrokkenheid bij het overlijden van een 27-jarige man uit Veurne. Die stierf aan een overdosis. De beklaagden spreken elkaar tegen.

Op 20 januari werd de 27-jarige A.L. levenloos gevonden in zijn woning in Veurne. De man bleek gestorven te zijn aan een overdosis, wellicht rond 3 uur ’s nachts. De recherche van politiezone Spoorkin opende een onderzoek en pakte twee weken later drie twintigers op. Het gaat om een 25-jarige en 27-jarige man uit Koksijde, en een 24-jarige man uit Nieuwpoort. Die laatste wordt aanzien als de hoofddealer die al enkele maanden bezig was met de verkoop van ketamine, XTC en 2CB-pillen. Dat is in het milieu gekend als ‘2 CeleBrate’-pillen of ‘brolamfetamine’.

De Nieuwpoortenaar verkocht de drugs aan de twee mannen uit Koksijde. Die 20ste januari had A.L. een bezoek gebracht bij beide vrienden in Koksijde, waar telkens drugs werd gebruikt. Toen hij die avond bij hem thuis terug werd afgezet, voelde hij zich onwel worden en nam contact op met familie. Daarna overleed hij. De drie dealers moeten zich nu voor zijn drugsdood verantwoorden. “Er is discussie tussen de beklaagden onderling en er zijn tegenstrijdige belangen”, spraken hun advocaten. “Daarom willen we eerst alles op papier zetten.”

Daarom werd de zaak uitgesteld naar 18 januari. Dat geeft de rechter intussen ook de kans om een beknopt voorlichtingsrapport op te vragen over de drie beklaagden om meer over hen te weten te komen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier