Amerikaanse douane onderschept drugspakket bestemd voor Koksijdenaar

Een man (35) uit Koksijde moest voor de strafrechter verschijnen wegens drugshandel, nadat er vanuit Aruba een pakketje met 155 gram cocaïne naar zijn adres werd opgestuurd. Het pakketje is evenwel onderschept in de VS, de Belgische politie werd ingelicht en er volgde een huiszoeking bij Koksijdenaar met Antilliaanse roots. Daar werd nog heel wat drugs aangetroffen en tal van attributen. Het openbaar ministerie eist 1 jaar cel.

Op 21 november vorig jaar onderschepte de douane in de VS een verzending aan ene Jonathan, een valse naam, naar een adres in Koksijde. Naast het adres bleek het gsm-nummer ook toe te behoren aan A.D. uit Koksijde. Op de verpakking stond dat het om een CD-writer ging, in werkelijkheid zat er 155 gram coke in. Opvallend: de douane nam de cocaïne eruit en de Belgische politie liet het pakje bij de nietsvermoedende A.D. thuis overhandigen, om kort daarna een huiszoeking uit te voeren. “In die luttele minuten deed A.D. het pakje al open. Tijdens de huiszoeking werden tal van drugsattributen gevonden waaronder flesjes met dubbele bodem, laarzen met holle ruimtes, een geldtelmachine, blaadjes op poederdrugs op de vouwen, negen boleta’s, een grote hoeveelheid cafeïne en 200 XTC-pillen.

“Voor eigen gebruik”De procureur eiste 12 maanden cel en 8.000 euro boete. “Het lijkt erop dat deze man aan het begin van een internationale carrière in drugstrafiek stond”, aldus het openbaar ministerie. Beklaagde A.D. verklaarde dat alle drugs voor eigen gebruik bestemd waren. “Als je in grote hoeveelheden koopt, is dat gewoonweg goedkoper. Het leven was voor mij een feest en ik had een zwaar uitgaansleven. Op reis in Aruba werd ik benaderd door twee Venezolanen om cocaïne af te nemen. Zij zouden het pakje opsturen. Uit schrik gaf ik een valse naam op. Intussen ben ik al een jaar clean. Ik besefte dat dit niet meer zo verder kon”, aldus de beklaagde. Het parket vervolgde hem ook nog voor het deel uitmaken van een vereniging van misdadigers, maar dat ontkende hij. Vonnis 5 januari.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.