Albanese drugsbende opgerold door politie

gf
gf

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Oost-Vlaanderen heeft eind april elf verdachten opgepakt bij dertien huiszoekingen. Een voornamelijk Albanese bende wordt ervan verdacht drugs te hebben ingevoerd uit Nederland en die te hebben verdeeld. Vermoedelijk was een verdachte ook een eigen netwerk aan het uitbouwen in onze provincie.

In oktober 2020 startte de FGP van Oost-Vlaanderen een onderzoek naar een bende die zich zou inlaten met het dealen van drugs in de regio van Sint-Niklaas. Uit onderzoek bleek dat de bende zich zou bevoorraden in Rotterdam, om de drugs vervolgens in de regio Sint-Niklaas te laten verdelen door loopjongens, van wie sommigen geen geldige verblijfspapieren hebben. Tevens was er een verdachte die ondertussen vermoedelijk een eigen netwerk voor het dealen van drugs aan het uitbouwen was in West-Vlaanderen.

Huiszoeking Koksijde

Op 22 april 2021 werden er dertien huiszoekingen uitgevoerd, ook één in Koksijde. Er werden kleine hoeveelheden drugs (cocaïne en cannabis) aangetroffen en in totaal werden zes wagens in beslag genomen. Bij deze actie werden elf verdachten opgepakt. Ze werden op 22 en 23 april voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Tien verdachten werden aangehouden, een persoon werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Vijf personen worden ervan verdacht de drugshandel georganiseerd te hebben. Het gaat om twee Albanese broers van 28 en 34 jaar oud, een 42-jarige Belg, een 28-jarige Albanees en zijn 26-jarige vriendin, allen bekend bij het gerecht. Zo verkeerden de twee broers in strafonderbreking voor een veroordeling tot 4 en 5 jaar voor het dealen van drugs en had de Belg al in Frankrijk in de gevangenis gezeten voor drugstransporten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier